Kora tavaszi haltelepítések

Lázbérci tó
Lázbérci tó
Idén már a harmadik haltelepítésre készül az ÉRV Lázbérci Horgászegyesülete. Március 9-én pénteken újabb pontyok érkeznek a víztározóba.

Más években ilyen tájban még jégtakaró borította a tavat, ám az elmúlt, illetve igazából meg sem érkezett tél lehetővé tette a korai haltelepítést. Az intenzív horgászvízbe január 18-án 230 kg menyhal került, majd február 15-én 1150 kg ponttyal gyarapították az állományt. A 2006-os esztendőben összesen 278 mázsa halat helyeztek ki a Lázbérci tóba, amelyből 240 mázsa volt a ponty, 29 mázsa a keszeg, a fennmaradó mennyiséget pedig aranykárász, csuka, süllő, és menyhal tette ki.

Jó hír a horgászoknak, hogy telepítés utáni tilalmat ezúttal sem rendel el a vezetőség, viszont továbbra is tilos elvinni aranykárászt és compót. A ragadozó halak fogási tilalma április 30-ig van érvényben a horgászvízen.

Az ózdi csónakázó tóba ugyancsak pénteken kerül rekordmennyiségű hal. Ekkor vegyesen érkezik 30 mázsa ponty és kárász, ami után jó eséllyel indulhatnak a halfogásnak a sporthorgászok.