Kopogtatócédulát árultak a neten

Ötszáz forintos kikiáltási árral kínáltak kopogtatócédulákat a vatera.hu online piactéren. A hirdetés csütörtökön délután fél négy körül már nem volt megtalálható a honlapon.

A korábban a honlapon olvasható hirdetést szerdán tették fel, az aukció pedig az eredeti szöveg szerint március 3-ig tartott volna. A hirdetõ Vas megyét jelölte meg és – korábbi írása szerint – a sikeres licitálónak személyesen, vagy ajánlott levélben adja át a papírokat, ha átutalták neki elõre a pénzt. A hirdetés feladója azt írta, hogy nemcsak a saját kopogtatócéduláját, hanem az egész családjáét árulja, ez összesen négy darabot jelent. Azt is megjegyezte, hogy “bárki viheti”.

Tóth Zoltán választási szakértõ a Független Hírügynökségnek az eset kapcsán elmondta, hogy a választási törvény tiltja, a Büntetõ Törvénykönyv pedig szankcionálja azt, ha valaki ajánlószelvényt pénzért árusít, azért pénzt kér vagy pénzt fogad el. A szakértõ szerint az internetes üzemeltetõt – amelynek felületén megjelenik a bûncselekménynek minõsülõ hirdetés – szintén terheli felelõsség ilyen esetben.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek