Helyi közélet

2012.04.04. 08:59

Jegyzet: Olcsóbb lesz?

<em>Mindenképpen egy vallomással kell kezdenem. Én és a politika, politizálás kapcsolata az ezelőtti választások után nagyjából megszűnt létezni, nullára redukálódott. Nyugodtan lehet rám köveket vetni, megvetően pillantani, apátiával vádolni, mást nem tudok ebben az esetben, csak elfogadni az ítéletet</em>. <strong>Pásztor Attila jegyzete</strong>.

Mindenképpen egy vallomással kell kezdenem. Én és a politika, politizálás kapcsolata az ezelőtti választások után nagyjából megszűnt létezni, nullára redukálódott. Nyugodtan lehet rám köveket vetni, megvetően pillantani, apátiával vádolni, mást nem tudok ebben az esetben, csak elfogadni az ítéletet. Pásztor Attila jegyzete.Sokszor halljuk, használjuk azt a szófordulatot - melynek gyökere az általam imádott sportból való -, hogy „És akkor holnaptól olcsóbb lesz a kenyér?” A kérdésre már annak elhangzása pillanatában van válasz, nyilván nemleges.

Tudom, az elmúlt hónapokban, napokban hazánk számára súlyos kérdésekben voltak tárgyalások, érkezett fedés Európából, és itthon sem a béke szigete volt a politikai élet, de ezt a honi kavargást meg lehet szokni (vagy inkább beletörődni), érteni viszont nagyon nem. Hétfőn lemondott Schmitt Pál, ki-ki a maga értékrendje szerint érzett elégtételt, vagy háborodott fel a bejelentést megelőző hercehurcán.

A politikai show folytatódik, lesznek új jelöltek. Tulajdonképpen én lepődnék meg, ha konszenzus is lenne, és a pártok egymás nyakába borulva, egyetlen jelöltet egy emberként támogatva dűlőre jutnának. Szerintem nem így lesz. Mondom, én és politika útjai rég elváltak. Ha történik is valami, csak egy dolog érdekel. Hogy holnap „olcsóbb lesz-e a kenyér”. Mert az húsba vág, de a válasz, bármi is történik a következő két hétben úgyis nemleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában