Konzultáció: „Felzárkóztatás és drogprevenció”

Akt.:
Konzultáció: „Felzárkóztatás és drogprevenció”
Konzultáció: „Felzárkóztatás és drogprevenció” - © Fotó: police.hu
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a térség viszonyait figyelembe véve programot dolgozott ki a kábítószer-kínálat és fogyasztói kör visszaszorítása érdekében.

A Miskolci Egyesített Gyermekvédelmi Intézmény volt az első állomása 2014. november 20-án a bűnmegelőzési szakemberek által a „felzárkóztatás és drogprevenció” elnevezéssel útjára indított konzultáció-sorozatnak. A szakmai tanácskozáson a rendőrség munkatársai mellett részt vettek az intézmény gondozói, nevelői és vezetői is. A megbeszélés célja az intézményben elhelyezett kiskorúak szenvedélybeteggé, bűnelkövetővé, áldozattá válásának megelőzése érdekében szükséges közös feladatok feltárása és meghatározása volt.

Az elmúlt években bekövetkezett kábítószer-kínálat és a fogyasztói kör robbanásszerű változása szükségessé tette újabb bűnmegelőzési feladatok és módszerek alkalmazását. A program keretében az iskolai bűnmegelőzési tanácsadó havi egy alkalommal a kijelölt gyermekvédelmi intézményben konzultációt tart a gyermekvédelmi alkalmazottaknak és szükség esetén csoportos bűnmegelőzési tanácsadást végez az intézményben elhelyezett kiskorúak részére.

A drogprevenciós rendőr a gondozóknak, valamint az intézményrendszerben lévő nevelőszülői hálózat tagjainak, mint szülőknek szükség szerint a kábítószer-bűnözéssel kapcsolatos kockázatokról tart tájékoztatást.

A most útjára indított konzultáció-sorozat révén a családok és a szülők mellett a gyermekvédelmi intézmények is a rendőrség kiemelt partnereivé válnak a kábítószer bűnözés megelőzésében.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –