Konzultáció Bukovszkival

Reiner (11) pontjaira is szükség lesz Zalaegerszegen
Reiner (11) pontjaira is szükség lesz Zalaegerszegen - © Fotó: Kozma István
Szerdán 16.45-től a Zalaegerszegi TE NKK vendége lesz a DKSK-Miskolc NB I/A-s női kosárlabda-csapata.

Az előző két fordulóban százszázalékos teljesítményt nyújtottak a piros-fehér hölgyek, akik először idegenben, Cegléden nyertek, majd szombaton, a miskolci városi sportcsarnokban legyőzték a Szekszárdot is. Aminek örültek a helyszínen lévő szurkolók…

– Nagyon fontos számunkra a nézői visszacsatolás, sokat jelentenek a pozitív vélemények, mert a szándékunk az: azon túl, hogy természetes módon szeretnénk eredményes kosárlabdát mutatni, cél az is, hogy legyen nézhető és élvezhető a pályán nyújtott produkciónk – jelentette ki határozottan Peresztegi Nagy Ákos, a diósgyőriek vezetőedzője. – Annak idején vendégként átéltem milyen az, amikor tele van a csarnok, arra törekszünk, hogy visszahozzuk az akkori érzést, a telt házakat, ami Magyarországon, a női mezőnyt tekintve mindenképpen nagy szó lenne.

Fejes Székesfehérvárig

A miskolciak már kedden útra keltek a harmadik fordulóban sorra kerülő összecsapásra, és út közben, Marcaliban tartott még egy foglalkozást Peresztegi Nagy Ákos.

– A nyáron edzőtáboroztunk itt a magyar U16-os fiú válogatottal, és nagyon jó kapcsolat alakult ki az itteniekkel, készségesen, korrekt feltételek mellett biztosítottak tréninglehetőséget – mondta a DKSK-Miskolc szakvezetője, aki elárulta azt is: a buszozás során sort kerített egy kis videózásra is, no nem valami akciófilm volt műsoron, hanem a Szekszárddal vívott meccs, annak elemzése, a jó és a kevésbé megfelelő lépések, húzások megvitatása.

– Mindig jobbra törekszünk, és csakis úgy tudunk előre lépni, ha rámutatunk a hibákra, és azokat javítjuk – hangoztatta a borsodiak irányítója.

A DKSK mestere egyébiránt tíz kosarast vitt magával Zalaegerszegre, Csipkó Barbarát, Maja Skoricot, Bozóki Bettinát, Brittainey Ravent, Bukovszki Mónikát, Szabó Petrát, Reiner Dórát, Fürtös Katát, Lenita Sanfordot, valamint Dubei Debórát. A többiekkel tartott Fejes Fruzsina is, ám ő Székesfehérváron leszállt a járműről, ugyanis ott orvosi vizsgálaton vett részt. Ami azt is jelenti, hogy a fiatalok (Arad Zsófia, Hájer Tamara, Sikora Emőke és Szabó Brigitta) itthon maradtak, így csupán több száz kilométer távolságból szurkolhatnak a csapatnak.

Skoricról és Bukovszkiról külön is megkérdeztük Peresztegi Nagy Ákost, előbbit azért, mert derékbántalmakkal küzdött, míg utóbbit azzal kapcsolatban: tud-e hasznos információkat adni a számára, lévén korábban a zalai megyeszékhely kosarasa volt.

Jelek és figurák

– Maja teljes intenzitással elkezdte az edzéseket, olyan kezelésen vett részt, amelynek során megszűntek gerincfájdalmai – avatott be a részletekbe a DKSK trénere. – Számolok vele, ám derékkötőt használ, ha bemegy, beküldöm, és netán lesz valamilyen gondja, azt jelezni fogja felém, felénk. Móniról mindenki tudja, hogy mekkora Diósgyőr-szurkoló, és nyilván nem igazolt volna el Miskolcról annak idején, ha nem úgy alakulnak a dolgok… A Zalaegerszeg esetében nem kerülhető el a vele való konzultáció, megosztja, megosztotta velem a tapasztalatait. Ezen kívül áttekintettük videón is a hazaiak várható taktikáját, és akadnak olyan figurák, jelek, amiket nem lehet látni, viszont Móni tudja, hogy miről van szó. Ellenfélként és nem ellenségként tekint egykori csapatára, és mindent megtesz azért, hogy a DKSK-val sikeres legyen Egerszegen.

ÉM-MITovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek