Könyvtári világnap Bőcsön

A könyvtári világnap jegyében történt a tanítás október 24-én a bőcsi Általános és Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézményben a tanítási órákon – közölte lapunkkal Ujlaki István tanár.

Bár köztudott, hogy egyre inkább háttérbe szorul e formája a tudásbázisoknak, regényeknek stb. De mi tudjuk azt is, hogy milyen értékes a könyv. És milyen olvasni jó könyveket is.

Az iskolarádión keresztül pedagógusaink mutatták be röviden kedvenc kötetüket a tanulóifjúságnak. Az alsó tagozatosok az iskolai könyvtárunkat látogatták meg a délelőtt folyamán. A felsősök pedig a községi könyvtárat látogatták tanárok vezetésével.

A könyvtári világnaphoz kapcsolódva lehetett a gyerekeknek rajzokat beadni akár a kedvenc olvasmányával kapcsolatosan, akár a könyvtári világnap logójának készítésére. Ezen felül a gyerekek is elhozhatták kedvenc kötetüket, melyről alkalom adtán lehetőségük nyílt arra, hogy meséljenek róla.

Erre az alkalomra a Bőcs önkormányzata 100 ezer forinttal támogatta a könyvtárbővítést, melyből lehetőség nyílt szebbnél szebb kötetek vásárlására. Ezekből a könyvekből egy kiállítás nyílt, melyet a gyerekek megnézhettek. A tárlat után a könyvtárunkba kerülnek a könyvek – jelentette ki végezetül Ujlaki István tanár.

B. Gy.