Könyvtári napok – Több száz program Borsodban

Akt.:
Miskolc, 2015. október 1., csütörtök (MTI) – Sok száz program várja mindazokat, akik könyvtárakba látogatnak az Országos Könyvtári Napok október 5-én kezdődő rendezvénysorozatán Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – közölte a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az MTI-vel csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az Országos Könyvtári Napok (OKN) rendezvénysorozata tíz évvel ezelőtt indult útjára azzal a céllal, hogy az ország könyvtárai együtt hívják fel a figyelmet magukra, munkájukra. Borsod-Abaúj-Zemplén megye könyvtárai tavaly több mint nyolcszáz programot rendeztek az OKN egy hete alatt, idén várhatóan hétszázat.

A részletekről szólva az intézmény azt közölte: ismét ez lesz a megbocsátás hete, amikor Miskolc városi könyvtárai elengedik a késedelmi díjat, valamint ez lesz a legnagyobb kedvezmény hete, amikor mindössze 100 forintért lehet beiratkozni az egy központi és hét fiókkönyvtárból álló hálózatba.

A programok között számítógépes tanfolyamok, kézműves klubok, gyerekfoglalkozások éppúgy szerepelnek, mint író-olvasó találkozók, élménybeszámolók és ismeretterjesztő előadások, koncertek és kiállítások. Az olvasóknak szóló kínálat mellett szakmai rendezvényeket is tartanak.

Október 9-én és 10-én könyvtár busz indul útjára Miskolcon, amely ellátogat mindazokhoz, akiknek nincs közvetlen közelükben könyvtár. A buszon gyerekkönyvek, bestsellerek, újdonságok, internet várja az “utazókat”, amennyiben nincs a buszon a keresett könyv, rögtön kideríthető, melyik könyvtárban érhető el.

A rendezvény ideje alatt tartják meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei könyvtárosok 10., jubileumi találkozóját is, valamint kiállítás nyílik Felföldi fotográfusok: Kalotaszeg címmel. A miskolci Szabó Lőrinc Könyvtárban Országjárás a levegőben címmel tart élménybeszámolót Ferenc József sárkányrepülő pilóta, a Borsod Megyei Repülő Klub tagja.

A programsorozat a Könyves vasárnappal zárul október 11-én, ekkor vasárnap ellenére is kinyit a Rákóczi Könyvtár, megkoronázzák az olvasók királyát és királynőjét, majd Gryllus Vilmos koncertjével búcsúztatják az ünnepi hetet.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s