Könyvtári majális nyereményfagyival Miskolcon

A pontszerző akadályverseny egyik állomásán
A pontszerző akadályverseny egyik állomásán - © Fotó: Vajda János
Miskolc – Kiről nevezték el az avasi fiókkönyvtárat? Hányszor lehet hosszabbítani a könyvtárból kikölcsönzött dokumentumokat? Mi annak a bábszínháznak a neve, amely előadásában a nap végén megnézhetitek Pósa bácsi meséit? Hogy hívják a nemzeti parkot, amelynek munkatársaival még fecskefészket is építhettek? Nos, aki ezekre a kérdésekre – s más hasonlókra – tudta a választ, fagyijegyet nyerhetett szombaton a Könyvtári majálison.

Mint például Varga Réka, aki arra is tudta a választ, hogy hány éves: „mindjárt hat”. Ő a kishúgával és a nagymamájával érkezett a II. Rákóczi könyvtár elé. Jól ismeri az intézményt, mert két-három hetente jár ide, jobbára a nagypapájával, s tízesével veszik ki a könyveket, köztük olyanokat, amelyeket aztán közösen nézegetnek, lovasokat és más állatosokat.

konyvtari_majalis_vj003

– A mi időnkben mi volt nekünk? Csak a játszótér – a könyvtárban pedig csak a könyvek. A mai gyerekeknek nagyon jó, rengeteg programot szerveznek itt a könyvtárban is, nem véletlen, hogy sok gyerek jár ide. Tetszenek látni, most is mennyien jöttek el! – lelkendezett a nagymama.

A könyvtár nem csak a legkisebbekről gondoskodott: a délután folyamán a középiskolások például együtt „kreatívkodhattak” Lackfi János József Attila-díjas költő, író, műfordítóval.

ÉM-SzK
hirdetés


hirdet�s