Könyvhét – Idén is Miskolcon kezdődnek a vidéki rendezvények

Akt.:
Miskolc – A hagyományoknak megfelelően idén is – még az országos megnyitó előtt – Miskolcon kezdődik a 87. Ünnepi Könyvhét és a 15. Gyermekkönyvnapok vidéki rendezvénysorozata.

A vidéki megnyitót június 8-án, szerdán tartják Lackfi János költő, író részvételével – hangzott el a rendezvényekről tartott keddi miskolci sajtótájékoztatón.

A miskolci könyvhét központi rendezvényeit hagyományosan az Erzsébet téren tartják, ahol a könyvekkel és az olvasással kapcsolatos előadásokat, koncerteket, kézműves programokat is rendeznek.

A könyvek ünnepe június 10-től a megyei és városi könyvtárban folytatódik, miután aznap megnyílik a miskolci Bartók Operafesztivál és a város központját “elfoglalja” a zene.

A könyvhét Borsod-Abaúj-Zemplén megyei programjai Sárospatakon V. Kulcsár Ildikó író, újságíró ünnepi köszöntőjével kezdődnek majd meg.

Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója felidézte, hogy Supka Géza író, szerkesztő, történész 1927-ben a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Országos Egyesülése jogelődjének lillafüredi közgyűlésén tett javaslatot a könyvünnepre.

– MTI –