Könyvadomány a Pannon Egyetemnek

Tovább gazdagodott a Pannon Egyetem angol nyelvû könyvállománya. Az Amerikai Nagykövetség félmillió forint értékû könyvadománnyal támogatta az egyetem könyvtárát, melyet az amerikai kultúrattasé adott át hétfõn az Angol-Amerikai Intézetben. A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar Angol-Amerikai Intézetének könyvállománya az Egyesült Államok Nagykövetségének jóvoltából gyarapodott. Ez a könyvállomány kiváló lehetõséget biztosít az Egyetem anglisztika alapszakos, anglisztika mesterszakos, angoltanár-szakos, nemzetközi tanulmányok alap- és mesterszakos hallgatóinak ismereteik legszélesebb körû bõvítésére. A Központi Könyvtár jelenleg közel 200.000 kötetes állománya, benne a néhány ezer angol nyelvû kötettel és folyóirattal így még jobban megfelel a hallgatók és oktatók elvárásainak.

Az Intézet már több mint húsz éve folytat angol szakos oktatást, jelenleg körülbelül 500 hallgató tanul az anglisztika alapszakon, az anglisztika bölcsész mesterszakon, az angoltanári mesterszakon, a kifutó osztatlan angol nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanári szakon, valamint körülbelül 250 további hallgatónak vesz részt a nemzetközi tanulmányok szak és a Gazdaságtudományi Kar angol szaknyelvi képzéseiben – tájékoztatott Tamás Kiss Júlia, az egyetem kommunikációs munkatársa.

Az Intézet tervei között szerepel két felsõfokú szakképzés indítása, illetve alapítása is – idegen nyelvi kommunikátor és nemzetközi pályázati asszisztens -, valamint a University of Iowa Nyelvészet Tanszékével közös angoltanárképzés létrehozása és elindítása.