Sport

2013.02.23. 18:39

Győzelemre hangolva

Utolsó, a DVTK elleni felkészülési mérkőzését is megnyerte a DVSC-TEVA.

Utolsó, a DVTK elleni felkészülési mérkőzését is megnyerte a DVSC-TEVA.

A felkészülés végéhez ért a DVSC-TEVA, Kondás Elemér csapata elvégezte mindazt a munkát, amit kitűztek a jövő hétvégi rajtig. Már csak egy edzőmérkőzésen kellett megmérkőzni a Lokinak a Diósgyőri VTK csapatával a pallagi edzőközpontban.

A két részre osztott debreceniek az első félidőben a Polekszics – Kuti, Máté, Ludánszki, Ferenczi – Kulcsár, Gál, Sl. Boudla, Rezes – Szécsi M., Sidibe összeállításban léptek pályára, míg a vendégnél Elek, Tisza, Rudolf, Gallardo és Luque is helyet kapott ebben a játékrészben. A Loki letámadással próbálkozott, a vendég diósgyőriek pedig a széleken kontráztak, de igazából egyik kapu sem forgott veszélyben, többnyire mezőnyjáték folyt a pályán. Egészen a tizenkettedik percig, amikor is egy jobbról beívelt labdát a DVTK Bacsa révén gólra váltott. Ám a vendégek nem örülhettek sokáig, négy perc múlva Szécsi ugrott volna ki, de Ribánszki elkaszálta őt. Szabadrúgás és kiállítás - mivel edzőmeccs, cserével folytatódhatott a találkozó, így nem került emberhátrányba a Diósgyőr. A jogos pontrúgáshoz Rezes állt oda és szépen tekert a bal alsóba, ezzel egyenlített a Loki. A gól kicsit feltüzelte a debrecenieket, ám kapura ezt követően sem voltak veszélyesek és a félidő lefújásáig már nem esett több gól. A játékrész derekán az orvosoknak is akadt tennivalójuk, Slimane Bouadlat végül hordágyon vitték el. A fiatal játékos lábszárát egy stopli szántotta fel, a sérülése nagyságának megállapítása jelenleg is folyik, helyére Bódi állt be.

A szünetet követően Kondás Elemér nyolc poszton is változtatott és a Polekszics - Kuti, Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Spitzmüller, Czvitkovics, Ferenczi – Pölöskey, Coulibaly tizenegyet küldte pályára. Alig öt perc elteltével ismét debreceni gól született: egy jobbról beívelt labdát Ferenczi középre passzolt és az érkező Pölöskey két védő között gurított az üres kapuba. A Loki uralta a mérkőzést, Polekszics már-már malmozott a kapu előtt, hiszen a vendégek erejét bőven lekötötte a védekezés, a DVSC kapujáig el sem nagyon jutottak. A sérüléséből felépült Selim Bouadla is pályára lépett, Ferenczit váltotta és harmincnégy percet kapott. A mérkőzés hajrájában már kiegyenlítettebb lett a játék, a vendégek több kontrát vezettek és szögletekből is veszélyeztették a hazai kaput, ám gólra váltani egyik lehetőségüket sem tudták, így a Loki megérdemelten nyerte az edzőmérkőzést.

 


JEGYZŐKÖNYV

DVSC-TEVA – Diósgyőr 2-1 (1-1)

Debrecen-Pallag, zárt kapus. Vezette: Varga L.   

 DVSC 1. félidő: Polekszics – Kuti, Máté, Ludánszki, Ferenczi – Kulcsár, Gál, Sl. Boudla (Bódi 37.), Rezes – Szécsi M., Sidibe.DVSC 2. félidő: Polekszics - Kuti, Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Spitzmüller, Czvitkovics, Ferenczi (Se. Bouadla 56.) – Pölöskey, Coulibaly

DVTK: Ribánszki (Tajti 15.) – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Bacsa (Hanek 84.), Elek (Abdouraman 46.), Takács P., Luque – Tisza (Gallardo 37.), Rudolf (Fernando 72.)

Gól: 0-1 Bacsa (12.), 1-1 Rezes (16.), 2-1 Pölöskey (50.)

Kondás Elemér: - Az első félidő ritmusosabb volt, míg a másodikban lassabban játszottak a csapatok, edzőmérkőzés jellege volt a találkozónak. Összességében többet vártam a csapattól, de mind a két gárda fáradtabb volt. Célunk továbbra is, hogy minél több meccset megnyerjünk tavasszal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!