Friss hírek

2008.12.23. 17:28

Lövések egy rendőrségi buszra Athénban

<p>A görög főváros rendőrsége azt állítja, hogy ismeretlenek kedden többszőr rálőttek egy rendőrség buszra Athénban, de a buszban tartózkodó 19 rendőr közül senkinek nem esett baja.</p>

Szombat délután óta tartó viszonylagos nyugalom után kedden legalább háromezren tüntettek a görög fővárosban azt kiabálva, hogy "zsaruk, disznók, gyilkosok!" A hetekkel ezelőtt kezdődött és időnként más görög városokra is átterjedő tiltakozások, amelyek többszőr erőszakossá fajultak, egy fiú halála miatt robbantak ki. A tragikus eset december 6-án történt : a 15 éves Alekszandrosz Grigopoul állítólag köveket dobált egy rendőrkocsira, és az egyik rendőr rálőtt. A fiú a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az athéni rendőrség állítása szerint a rendőröket szállító buszt akkor támadták meg, amikor a jármű áthalat az egyik egyetem területén. A görög törvények értelmében rendőr nem teheti be a lábát az egyetemekre, hacsak azok vezetősége vagy az ügyészség nem adott erre engedélyt. A keddi tüntetésen több rendőrkocsit felborítottak a fiatalok, de ennél több erőszak nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!