Könnyűszerkezetes repülővel repülné körbe a világot egy magyar pilóta

Akt.:
Budakeszi, 2015. december 31. Keszy-Harmath Zoltán áll magyar gyártású, Apollo Fox típusú repülőgépe mellett a farkashegyi repülőtéren 2015. december 31-én. A pilóta körberepülné a világot a könnyűszerkezetes repülővel. Az útra 2017 májusában szeretne elindulni feleségével, a tervek szerint nyugati irányba indulnának el Farkashegyről, és három hónappal később érkeznének vissza.
Budakeszi, 2015. december 31. Keszy-Harmath Zoltán áll magyar gyártású, Apollo Fox típusú repülőgépe mellett a farkashegyi repülőtéren 2015. december 31-én. A pilóta körberepülné a világot a könnyűszerkezetes repülővel. Az útra 2017 májusában szeretne elindulni feleségével, a tervek szerint nyugati irányba indulnának el Farkashegyről, és három hónappal később érkeznének vissza. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budakeszi – Egy magyar gyártású, Apollo Fox típusú könnyűszerkezetes géppel repülné körbe a világot Keszy-Harmath Zoltán.

A pilóta csütörtökön a farkashegyi repülőtéren tartott sajtótájékoztatón azt mondta, ehhez jelentősen átalakították a gépet, erősebb motort, nagyobb üzemanyagtartályokat kapott, és növelték hatótávolságát is. Az útra feleségével 2017 májusában szeretne elindulni.

Az MTI kérdésére válaszolva azt mondta, azért döntöttek az Apollo Fox mellett, mert ez az egyetlen magyar sorozatgyártású gép, megfizethető, és alkalmas a feladatra.

af1

Keszy-Harmath Zoltán repül magyar gyártású, Apollo Fox típusú repülőgépével a farkashegyi repülőtér felett 2015. december 31-én. A pilóta körberepülné a világot a könnyűszerkezetes repülővel. Az útra 2017 májusában szeretne elindulni feleségével, a tervek szerint nyugati irányba indulnának el Farkashegyről, és három hónappal később érkeznének vissza. | MTI Fotó: Illyés Tibor

A tervek szerint nyugati irányba indulnának el Farkashegyről, és három hónappal később érkeznének vissza.

– MTI –