Könnyű, lemez héjazat új tetőre és régi, elöregedett tetőre

Könnyű, lemez héjazat új tetőre és régi, elöregedett tetőre
Egyre több épületen figyelhető meg, hogy az eddig megszokott tetőfedési anyagok mellett, helyett bátran választják a különböző színű és mintájú lemezfedést. A korábbi évtizedekben elterjedt korcolt acél tetők mellett lassan megjelentek a trapézlemez és cserepes lemez héjazatok.

Trapézlemez

A lapos tetőkre, garázsokra, gazdasági és ipari épületekre ajánlott lemez az alacsony és magas bordás trapézlemez, mert hosszú távra megoldja a tetőszerkezetet leburkolását. A könnyű (mindössze kb. 4kg/m2) súlya lehetővé teszi, hogy régi, elöregedett tetőszerkezetre is felkerüljön.
A tetszőleges hosszra gyártott táblákkal a kivitelezés egyszerű és gyors, mert csak oldal irányban kell átlapolni a lemezeket és a hosszanti irányban teljes egészében le képes feni a tetősíkot gerinctől az ereszig.

Cserepeslemez

A trapézlemezhez hasonlóan könnyű cserepes lemez a trapézlemez minden előnyével bír és a mintázata a cseréppel fedett családi ház hatását kelti. A tetőszerkezetre a szokásos rétegrend kerül, és a héjazatként kerül fel a cserepes lemez. A tetőléceket úgy kell felrakni a szarufákra, hogy azok középpontjai 350mm-re legyenek egymástól, mivel a cserepes lemez cserép mintái 350 milliméterenként ismétlődnek.

Alapanyag
Mind a trapézlemez, mind a cserepes lemez alapanyaga 0,5mm horganyzott acéllemez poliészter színbevonattal ellátva, ami garantálja a védelmet a rozsdásodás ellen és a tető lefakulása ellen.
A lemezeket RAL színskála szerinti színekben lehet választani, de van lehetőség színkezelés nélküli, natur horganyzott kivitelben is kérni a trapézlemezt.