Könnyenfogyok életmódváltó program: 3 hónap alatt 37 kilót fogyott az egyik résztvevő

766-an vettek részt a Magyar Elhízástudományi Társaság támogatásával megvalósuló Könnyenfogyok Programban, amely az interneten keresztül orvosi segítséget kínált a túlsúlyuktól megszabadulni vágyóknak. A 3 hónapig tartó, július elején véget ért versenyben volt, aki 37 kilót fogyott, az első 3 helyezett azonban azokból került ki, akik bár kevesebbet adtak le, de a 34 ezer szavazó szerint a cél érdekében képesek voltak életmódot váltani. A társaság elnöke, Halmy László szerint ugyanis a program célja is az volt, hogy tudatosítsák: tartós fogyást csak így lehet elérni.

Halmy László a Független Hírügynökségnek elmondta: az internetes program célja volt az is, hogy ráébressze az érintetteket: egyedül nem megy a tartós fogyás sem, tehát szükség van az orvosi segítségre is.

Az áprilisban kezdődött versenyre 86 százalékban nők jelentkeztek és a résztvevők többsége, 26 százaléka volt budapesti. Viszonylag sokan jelentkeztek még Pest, Zala és Somogy megyéből. A versenyzők több mint fele 20 és 40 év közötti volt, de regisztrált egy 13 éves és egy 75 éves résztvevő is. .

A www.konnyenfogyok.hu weboldalon zajló verseny feltételeként megszabott internetes naplók és fényképek alapján a legtöbben egy olyan résztvevőre szavaztak, aki 79 kilóról 68-ra fogyott. A II. helyezett 75-ről 71 kg-ra a III. 81-ről 76-ra fogyott. Mindhárman azt nyerték, hogy felajánlották számukra a teljes külső megújulást egy stílustanácsadó segítségével.

Halmy László László azt is elmondta: az elhízás illetve a túlsúly egyre nagyobb problémát okoz Magyarországon is, hiszen az adatok alapján a lakosság kétharmadának többletsúlya van. 20 százalék elhízott és rajtuk kívül még 47 százalék számít túlsúlyosnak. Az a tendencia már gyermekkorban elkezdődik, vannak olyan statisztikák, amelyek szerint a magyar gyermekek 15 százalékának plusz kilói vannak – tette hozzá.