Könnyed nyáresti dallamok japán-magyar koprodukcióban a Zenekadémián

A Tokyo-Budapest Ensemble művészeti vezetője Berkes Kálmán és fúvósegyüttese ismét Magyarországra látogatott. A japán-magyar zenekar hangversenykörútja első állomásaként a budapesti Zenekadémián ad koncertet. A hangversenyen Hidas Frigyes, Liszt, Beethoven, Schumann, és Poulenc dallamai csendülnek fel. A koncertre a belépés díjtalan – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Zeneakadémia sajtóosztálya.

A koncert első részében egy korai Beethoven-darab, egy virtuóz Liszt-mű, valamint az egyik legszebb klarinét-zongora-darabként számon tartott Schumann zenemű – a Fantáziadarabok op.73. – hangzik el. A hangverseny második felében Hidas Frigyes és Poulenc művek szólalnak meg.

A Tokyo-Budapest Ensemble nevű fúvósegyüttest Berkes Kálmán, a tokiói Musashino Academia professzora, a Budapesti Fúvósok művészeti vezetője alapította. A zenekar a 2001-es Budapesti Tavaszi Fesztiválon debütált. A fúvósegyüttes megalakulása óta számos nemzetközi és magyarországi fesztiválon adott koncertet, többek közt a salzburgi Mozart Fesztiválon is.

A budapesti hangverseny szerdán este hétkor kezdődik a Zeneakadémia Kistermében.
A belépés díjtalan.Sporthírek