Friss hírek

2011.05.01. 11:14

61 év után első ízben győzte le Norvégia Svédországot a jégkorong VB-n

<p>A szlovákiai jégkorong világbajnokság csoportmérkőzéseinek első körében a csehek a harmadik harmadban csikarták ki a győzelmet a kétszer is vezetést szerző Lettország ellen, végül 4:2 lett az eredmény; Norvégia 1:3-ról egyenlített, és a gól nélküli hosszabbítás után a büntetőkkel nyerni is tudott a svédek ellen - ez első ízben fordult elő a két csapat világbajnoki történetében.</p>

A cseh-lett mérkőzés mindhárom harmadában két-két gól esett. Az első és második harmadban a lettek érték el az első, a csehek a második találatot, míg a harmadik harmadban már csak a csehek voltak eredményesek.
Svédország az első harmad végén már 3:1-re vezetett Norvégia ellen, a második harmad első percében lőtt góljuk azonban meghozta a skandináv szomszédok kedvét, és a harmad derekán egyenlíteni tudtak. A harmadik harmadban ismét a svédek jutottak vezetéshez, de öt perccel a befejezés előtt már ismét egyenlő volt az állás. Az öt perces hosszabbítás sem hozott döntést, következtek büntetők: a norvégok ebben felülkerekedtek: kettőt is belőttek, míg a svédek egyet sem - eldőlt a mérkőzés. Norvégia legyőzte Svédországot - ez 61 esztendő óta - 1950-ben találkoztak először világbajnoki mérkőzésen - az első norvég győzelem, és döntetlen is csak egyetlen alkalommal született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!