Konferencia „félidőben”

Az európai uniós alapok felhasználásának „félidős” tapasztalatairól tanácskoznak a tíz új tagállam e területért felelős szervezeteinek vezetői és szakértői október 13-án és 14-én Budapesten – a Nemzeti Fejlesztési Hivatalban működő Közösségi Támogatási Keret Irányító Hatóság meghívására.

Félidőnél tart a 2004 és 2006 közötti időszakban az Európai Unió strukturális alapjaiból és a Kohéziós Alapból elérhető fejlesztési források felhasználása a tíz új tagállamban.

Az elmúlt időszak eredményeiről, tapasztalatairól és tanulságairól egyeztetnek a tíz új tagország szakértői – a nemzeti fejlesztési tervek végrehajtásáért felelős irányító hatóságok, a pénzügyminisztériumok, valamint a kifizető és ellenőrző hatóságok vezetői és szakértői a jövő hét második felében Budapesten.

A kétnapos, nemzetközi tanácskozás a tapasztalatcserén túl lehetőséget teremt az együttműködésre a programok végrehajtása során jelentkező problémák kezelését, valamint a 2007 és 2013 közötti uniós költségvetési időszak fejlesztési forrásainak fogadására történő felkészülést tekintve is.

A fórumon – amelynek október 13-án és 14-én a margitszigeti Danubius Grand Hotel ad otthont – a „régi” európai uniós tagországok szakemberei is megosztják majd a tapasztalataikat az új tagországok szakembereivel az uniós források hatékony felhasználását illetően.