Konferencia a Zöld Városról Green Cityben

A Miskolctapolcai Strandfürdő bejárásán
A Miskolctapolcai Strandfürdő bejárásán
Miskolc – Zöld Város: a megvalósult jövő címmel kezdődött kétnapos konferencia csütörtökön Miskolcon.

A Miskolci Városfejlesztési Kft. és a Zöldebb Városokért Nonprofit Kft. közös szervezésében megvalósuló program kiemelt témája a Miskolctapolcai Strandfürdő mint Green City akkreditált mintaprojekt bemutatása volt. A rendezvény a szakmának szólt: főépítészek, tájépítészek, képviselők és építészeti szakemberek érkeztek Miskolcra.

„Miskolc az első magyarországi város, amely zöld mintavárosként a Zöldebb Városokért Mozgalom alapelvei mentén fogalmazza meg jövőképét, s városfejlesztési stratégiáját, és konkrét intézkedéseit a fenntarthatóság köré építi” – indokolta meg Somorjai-Tamássy Zsolt, a Zöldebb Városokért Kft. ügyvezetője azt, hogy miért a borsodi megyeszékhelyen rendezték meg ezt a konferenciát.

A meghívottak előadásokat hallhattak – többek között – a települési zöldfelületek szerepéről a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásban, megismerkedhettek egy szlovák város klímaadaptációs stratégiájával. A beszámolók közt volt a finn és német fenntarthatósági projekt is, valamint a Miskolc Holding projektjeiben megjelenő fenntarthatósági fejlesztésekről is szó esett. Miskolc főépítésze, Rostás László pedig arról tartott előadást, hogy a Green City-elvek hogyan jelennek meg a város hosszú távú fejlesztési koncepciójában.

A konferencia vendégeit csütörtök délután a Miskolctapolcai Strandfürdő bejárására invitálták, hogy személyesen is megnézhessék Miskolc akkreditált minta­projektjét.

ÉM-NSZR