Koncertkörút Cserháti Zsuzsával

Koncertkörút Cserháti Zsuzsával
Cserháti Zsuzsával énekel duettet legújabb lemezén Emilio, s ezt a számot említi kedvenceként.

Emilio ugyanis szerkesztőségünk vendégünk volt. Ajándékba hozta legújabb CD-jét, ami, mint meséli két hosszú év termése. Úgy gondolja, nem hiába várt ilyen sokáig az elkészítésével, hiszen egy színes, sokoldalú, több műfajt felvonultató korong született. Hallható rajta latinos, funkys szám egyaránt, sőt, érzelemdúsabb lassabb balladák is.

A legnagyobb becsben számára az a dal van – mint említettük – amelyet a technika segítségével pár évvel az énekesnő halála után, Cserháti Zsuzsával énekelhetett. Szakcsi Lakatos Béla zongoristától kapta Emilio a dalt, az 1976-os felvétel már évek óta porosodott az asztalfiókban. Áthangszerelték, rákeverték Cserháti Zsuzsa hangját, s most Amikor melletted vagyok címmel hallgathatja meg a közönség.

Szerelmes duett

Nagyon büszke vagyok erre a dalra – vallja be Emilio, s egy másik kedvencet is említ, egy másik duettet, egy szerelmeset, amelyet a Fekete vonat együttes Fatimájával énekel. A lemez címadó számából, a Valamit el kell mondjak címűből videoklip is készült, a dal már több tévécsatornát hallható-látható.

Most koncertkörút kezdődik, árulja el az énekes ( és dobos, hiszen tudvalevő, hogy Emilio dzsesszdobosként szerzett korábban hírnevet magának). És még valamit. Az előző lemezéhez nem sok kell, hogy aranylemez legyen. És csak reméli tudja, hogy a mostani követi példáját.

HM