Koncert, kiállítás, kóstoló

Nyíregyháza – Különleges hangverseny vár a zenebarátokra március 30-án 19 órától Nyíregyházán a Kodály Zoltán Általános Iskola Kodály-termében.

Észt nemzeti est keretében ugyanis a világhírű Revalia észt férfikar (karigazgató: Hirvo Surva) ad koncertet, amelyet a szervezők egy kiállítással és gasztronómiai bemutatóval kötnek össze.

2006 augusztusában Hirvo Survakarvezető vezetésével már violt egy észt fiúkart vendégségben Nyíregyházán. Akkor az Észt Nemzeti Opera fiúkara adott nagy sikerű hangversenyeket, s nyert arany diplomát a 6. Nemzetközi CantemusFesztivál Kórusversenyén.
A hangversenyt megelőzően egy vándorkiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a Kodály-iskola aulájában Észtország legszebb vidékeiről, a hangverseny végén pedig apró észt süteményekkel kínálják a vendégeket a szervezők.

Az est fővédnöke, s egyben a hangversenyt megnyitja Miko Haljas, Észtországbudapesti nagykövete, aki a hangverseny előtt 18:30 órától sajtótájékoztatót is tart a kulturális nemzetközi cserekapcsolatok fontosságáról.

A koncertre elővételben kapható jegy a Cantemus Kórusintézménynél, valamint a helyszínen a hangverseny napján a rendezvényt megelőzően is válthatóak belépőjegyek.

– M. Magyar László –