Komposztáljunk együtt!

Akt.:
Komposztáljunk együtt!
Miskolc – Zöld önkénteseket várnak a hétvégén arra a műhelymunkára, amely egy sorozat része a Zöld Kapcsolat Egyesület szervezésében. Fél év alatt hat témában készülhetnek fel a civil környezetvédelmi tevékenységeket segíteni kívánó lakosok.

A gyógynövényest ezen a szombaton a komposztálás témája követi…

Műhelymunka sorozatunk következő állomásán a KOMPOSZTÁLÁS lesz a téma, ahová régi és új önkénteseinket egyaránt várjuk.

Fontos, hogy megismerjétek azokat az alapokat, melyekkel kapcsolatban lehet, hogy csak egy-egy részfeladatot kell végeznetek eseményeinken, de akkor tud hiteles lenni közreműködésetek, ha a tevékenység fontos céljait és módszereit összességében is ismeritek.

A hulladékszállítás minimalizálása, a levegőszennyezés mérséklése mellett városi talajainak megújításában is jelentős szerepe van a házi és közösségi komposztálásnak. Már 3500 komposztkeretet osztottunk a városban, s egyre több családot sikeresen vonunk be programunkba. Ebben te is segítségünkre lehetsz a jövőben!

Miként, hogyan lehet a természettől elidegenedett városi lakosok számra és különböző korosztályok számára átadni a helyes komposztálással kapcsolatos ismereteket? Műhelymunkánkon erre készítünk fel:

Időpont: 2016. november 19. szombat 10 óra

Helyszín: délelőtt a Miskolc, Kossuth utca 13. 1 emelet, délután az Avasi Arborétum komposztkertje

Program:

– Bevezető a komposztlás fontosságáról, folyamatáról

Gyakorlati és játékos ismeretbővítő módszerek kipróbálása, elsajátítása, amelyekkel a későbbiekben iskolai, lakossági programokban segítségünkre lehetsz.

– Ebéd

– Látogatás, bemutató, munka az Avasi Arborétumban található komposztkertben

Javasolt öltözet: laza, több rétegű, terepi ruházat, kesztyű, vízálló cipő

A műhelymunkánkra jelentkezők, a májusig tartó időszakban havonta/kéthavonta fél napos felkészítőkön vehetnek részt. Az ismeretbővítésén túl az is cél, hogy ötleteket és javaslatokat gyűjtsünk a programok fejlesztéséhez, önkénteseink bekapcsolódhassanak a soron következő közösségi programjainkba:

  1. Hulladékcsökkentés: megelőzés, újrahasználat, újrahasznosítás, szelektálás stb.
  2. Zöld háztartás: vegyszerek a háztartásban, környezetkímélő módszerek a kiváltásukra, szépségápolás, tisztálkodás, stb.
  3. Energiáról okosan: megújuló energiaforrások, energiatakarékossági praktikák, fenntartható közlekedés (közösségi közlekedés, mobilitási hét, KRESZ ismeretek, előnyök) stb.

 

A zöld önkéntesek csapatához csatlakozni, a műhelymunkákra jelentkezni a követező elérhetőségeken lehet:

info@zoldkapcsolat.hu, 30/899-5004

www.zoldkapcsolat.hu, www.ecolinst.hu