Komoly változások a Mezőkövesdi KC-nál

By Molnár István
Komoly változások a Mezőkövesdi KC-nál
Mezőkövesd – Alig ért véget a szezon a mezőkövesdi élvonalbeli féfi kézilabda csapatnál, már elkezdődött a „jövő építése”.

Szombaton este vívta idei utolsó bajnoki mérkőzését az MKC, amelynek elnöksége hétfőn délután ülést tartott – azt követően pedig évzárón vett részt a keret. Amint azt megtudtuk: ugyan Holdoner István marad továbbra is a klub elnöke, munkahelyi elfoglaltsága miatt az elkövetkezendőkben nem vesz részt a napi munkában, a csapat körüli teendők intézésében, azt dr. Vasas László ,,veszi át”. Így már tőle érdeklődtünk arról, hogy milyen változások vannak, illetve lesznek az együttesnél. Távozik, távozott Mezőkövesdről Szabó Péter, Petar Papic, Papp Márk, Rácz Róbert, Igor Milicevic és Horváth Szilárd, a régi keretből marad Tóth Koppány, Holló Balázs, Nyikes Csaba, illetve Lezák Áron. A jobbátlövő Bécsi Jánosra éljátékosként nem számítanak, csak abban az esetben szállna be, ha valami miatt arra szükség lenne, elsősorban az utánpótlás-vonalon képzelik el a vele való közös munkát – ez az ajánlat számára. Hasonló az elképzelés Molnár Ferenccel kapcsolatban, míg a balátlövő-gólzsák, Fekete László ügye a napokban dőlhet el. Juhász Zoltánra igényt tartana az MKC, aki kapott is ajánlatot, de gondolkodási időt kért. Nyeste Balázs ugyan a következő idényt tekintve nem szerepel a kövesdi tervekben, ám figyelni kívánják, mert bár jó játékosnak tartják, akarati tényezőkben javulnia kell. dr. Vasas László szót ejtett arról, hogy folytattak már tárgyalásokat több játékossal, akiket le szeretnének igazolni, ám konkrét neveket egyelőre nem kívánt megosztani lapunkkal.
– Célt annak függvényében lehet majd meghatározni, ha kiderül, hogy pontosan milyen csapatunk lesz. Azonban azt már most is el lehet mondani, hogy elvárjuk a biztos bennmaradást, de úgy, hogy ne kelljen az utolsó pillanatig izgulni – szögezte le dr. Vasas László. 

Dolgos, ambíciózus…

Az MKC július 11-én kezdi meg a felkészülést a következő szezonra, Rosta István vezetőedző útmutatásai alapján, akinek a 2012/2013-as pontvadászat végéig szól a kontraktusa.
– 2008 nyarán érkeztem Kövesdre, és nem udvariasságból mondom, de nagyon szeretek ennél a csapatnál dolgozni – fogalmazott Rosta István. – A mostani helyzetet ahhoz hasonlítanám, mint amikor az iskolából elballagnak a diákok, és szeptemberben jönnek az újak, akiket nagyon várnak. Három esztendővel ezelőtt is elkezdtünk egy csapatot építeni, s azóta gyakorlatilag alig változtattunk a keret összetételén, összesen talán három-négy ember cserélődött ki. Most kicsit fordított a helyzet, hiszen nagyjából ennyien maradnak a legutóbb szerepelt együttesből, de én bízom benne, hogy sikerül egy fiatal, dolgos, ambíciózus, és motivált gárdát összehozni. A változástól, a változtatástól sohasem féltem, mertem lehetőséget adni például Tóth Koppánynak, akit előtte kevesen ismertek. Úgy érzem, akik hozzánk igazolnak, azok fejlődni akarnak, és távol álljon tőlem az öndícséret, de azt hiszem a kiszemelt játékosok számára vonzó az a munka is, amit én és a bátyám végzünk. Mezőkövesden vannak tehetségek az utánpótlásban, erre mindenképpen büszkék lehetünk, és a mai magyar NB I is bővelkedik szép jövő előtt álló kézilabdázókban, mi nem csak prédikáljuk a vizet, hanem azt is isszuk, vagyis bátran bevetjük őket. Előre is kérem a bizalmat, a türelmet a szurkolók részéről, engedjék, hogy a pályán bizonyítsunk az esetleges kétkedőknek.
-MI-