Komoly forgalomkorlátozások lesznek éjszakánként az M1 és az M0 csomópontjánál

Május 26-tól június 5-ig jelentős forgalomkorlátozás lesz éjszakánként az M1 autópályán, az M0-ás csomópontjánál.

A munkákat várhatóan este tíz és reggel 5 óra között végzik majd, de nappalra a megszokott forgalmi rend visszaáll – tájékoztatott közleményben pénteken az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK). Az új csomóponton keresztül lehet majd eljutni az M1 autópálya Győr felé vezető oldaláról – a pálya fölött átívelő hídon áthajtva – a Törökbálinti tó mellett épülő ingatlan beruházás úthálózatához. Az ÁAK arra figyelmeztet, hogy az autósok ne megszokásból vezessenek, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a fizetős pályaszakaszra tévednek – írja a közlemény.


A lezárás miatt, május 26-27-re és május 27-28-ra virradó éjszaka nem lehet majd az M0-ról Budapest felé az M1 autópályára felmenni. A forgalmat az M0-ról az 1. számú főútra terelik. A következő éjszakákon, pontosabban május 28-29-re és május 29-30-ra virradó éjszaka az M1 autópálya Budapest felé vezető oldalát zárják le. Az M1 teljes forgalmát az M1 autópályával párhuzamosan futó gyűjtő-elosztó pályára terelik, ahol sebességkorlátozás mellett, egy sávon lehet Budapest felé tovább haladni. Végül, a június 1-2-re, június 3-4-re valamint június 4-5-re virradó éjszakákon az M1 autópálya Győr felé vezető oldalát zárják le az útépítés miatt, az M1-M7 autópályák elválási csomópontjától egészen az M0-ig. A Győr felé tartó forgalmat az M7 autópályára, valamint az M0-ásra terelik, ezen keresztül lehet majd elérni az M1-et.

A munkavégzés ideje alatt az M1 Törökbálinti (14 km) csomópontjában sem lehet majd az autópályára Győr irányában felhajtani. Kerülni az 1-es sz. főúton, felhajtani az M0-M1 csomópontjában lehetséges. Azok, akik ezt a csomópontot Budapest felől kívánják megközelíteni, szintén az M7-M0 útvonalon tudják azt elérni. A Törökbálinti csomópontban Budapest felé a felhajtás, valamint onnan az M1 autópálya forgalma Budapest felé zavartalan lesz – írja az ÁAK közleménye.