Komlón nincs bronzbánya, szerdán „döntő” Miskolcon

Likhtarovich (a labdával) egy triplát dobott Komlón
Likhtarovich (a labdával) egy triplát dobott Komlón - © Fotó: dvtk.eu
Komló, Miskolc – A bronzérmet a DVTK – PINKK párharcban a szerda esti, miskolci összecsapás után osztják ki.


A női kosárlabda NB I rájátszásában, a bronzérem megszerzésért zajló, két nyert meccsig tartó csatában szombaton, Komlón volt jelenése az Aluinvent-DVTK csapatának. A piros-fehérek a PINKK Pécsi 424 együttesének vendége voltak, és azzal az előnnyel várták a sorozat második összecsapását, hogy a csütörtöki első felvonást Miskolcon ők nyerték. Vagy DVTK bronz, vagy harmadik meccs Miskolcon, erre kellett választ adjon a szombati bajnoki.

Jól kezdődött

A meccs diósgyőri szempontból jól kezdődött, Hodges az első percben két triplát vágott be (0-6), de erre hasonló válasza volt a hazai együttesnek, akik részéről Babkina és Drammeh is hármast szólt, előbbi közte két büntetőt is bevágott, így az 5. perc végére fordult az állás (8-6). Nem sokkal ezután Jovanovic négy perc csend után hizlalta a Diósgyőr soványságát egy faultos kosárral (8-9), ám előtte két személyi hibát is befújtak már a vendég centernek. A folytatásban Handy vágott be két trojkát (14-9), a negyed utolsó két percében pedig hat büntető után – amelynek az eloszlása 4–2 volt (18-11) – utolsó eseményként Rasheed hintett egy hármast, aki az első játékrészben Bálinthoz és Horváth B.-hez hasonlóan a kispadról érkezett segíteni (18-14).

A második játékrész Szécsi duplájával indult, majd Robertson-Warren centergóljaival növelte előnyét a hazai együttes (25-18). A kapaszkodósávban – elsősorban jó védekezéssel – haladó Diósgyőr jobbára külső dobásokkal próbálkozott, és bár ezek nem túl jó százalékkal sültek, mégis egy ilyennel sikerült egyenlítenie Hodgesnek a 18. percben (27-27). Ezután jött is a baranyai időkérés, és innentől a meccs feléig a PINKK vezetgetett, de a negyed végén Hodges középtávolról érkezett kettese négy darab hármasra alakította a meccset (33-33).

Fordulás után

A térfélcserét követően Ruják duplájára Jonanovic faultos kosárral válaszolt, így negyedóra után ismét a DVTK-nál volt az előny (35-36). De nem sokáig, mert a 23. percben Handy közeli és Babkina távoli dobásával 4 pont lett a két csapat között. Nem sokkal ezután Hodges 17 egységre tolta fel a saját termését (42-38), de ettől beljebb nem nagyon tudott jönni a Diósgyőr a negyed végéig. A nagy küzdelemben a PINKK őrizte előnyét, elsősorban annak köszönhetően, hogy a fault problémákkal küszködő vendég centerek mellett volt terük a gólgyártásra (50-46).

Hazai szempontból Sarok jókor szerzett pontokat a záró tíz percben. Övé volt az első (52-46), majd amikor Drammeh duplája után büntetőkkel és Szécsi hármasával a 35. percben 54–52-re jött el a Diósgyőr, és ezt PINKK időkérés követte, Robertson-Warren után megint ő következett (58-52). Három perc volt hátra ekkor, és vendég időkérés jött, majd egy nagy csata, amelyben az első kosarat Czanknak sikerült begyűrni a triplavonal mögül. Az irányító első találatára azonban gyors válasz érkezett Hardytól (60-55), és mivel az utolsó másodpercekre sem javult fel a DVTK játékosok dobóteljesítménye, így a meccset a hazaiak nyerték (62-55).

– Berecz Csaba –


Jegyzőkönyv

PINKK Pécsi 424 – Aluinvent-DVTK
62-55 (18-14, 15-19, 17-13, 12-9)

Komló, 600 néző. V: Pálla, Oross, Kulcsár.


PINKK Pécsi 424: BABKINA (14/6), Ruják (4), DRAMMEH (11/3), Nagy D. (2), Robertson-Warren (13). Csere: Kovalcsik (2), Handy (10/6), SAROK (6), Sánta (-). Szakmai igazgató: Sandro Orlando.

Aluinvent-DVTK: Czank (3/3), Likhtarovich (3/3), HODGES (19/9), Szécsi (7/3), JOVANOVIC (11). Csere: Bálint (2), Rasheed (10/3), Horváth B. (-), Szabó P. (-). Szakmai igazgató: Miguel de Jesús López Alonso.


Sandro Orlando: – Mindenképpen nyerni szerettünk volna az idei utolsó hazai találkozónkon. Büszke vagyok csapatomra, hogy ez remek védekezéssel sikerült. Nem mindig az a játékos a legjobb, aki a legtöbb pontot dobja, hanem az, aki a legkeményebben harcol a győzelemért.

Miguel de Jesús López Alonso: – A találkozó elején centerposzton fault problémákkal küzdöttünk, ez a mérkőzés egészére kihatással volt. Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk egy jó csapat ellen. A játékosok mindent kiadtak magukból, végig harcoltak, de az ellenfél egy árnyalattal jobban játszott. Szerdán Miskolcon meg fogjuk szerezni a bronzérmet, ehhez kérjük mindenkinek a segítségét.


Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–1. A párharc utolsó meccsét szerdán 18.30-tól, a miskolci városi sportcsarnokban játsszák a csapatok.
Sporthírek


hirdetés


hirdet�s