Költségvetési kiigazítás – Szili: újabb bőrt húz le a kormány a szegényedő társadalomról

Budapest, 2012. október 17., szerda (MTI) – Szili Katalin volt házelnök szerint a kormány “újabb és újabb bőrt” húz le az egyre szegényedő társadalomról a szerdán bejelentett újabb megszorításokkal.

A Szociális Unió elnöke ezt a nemzetgazdasági miniszter délelőtti bejelentéseire reagálva közölte az MTI-vel. Matolcsy György hét újabb kormányzati lépésről számolt be, amely összesen 367 milliárd forint értékű kiigazítást jelent a jövő évi költségvetésben.

Szili Katalin megjegyzi, a kabinet a szegénység elleni közdelem világnapján jelentette be “tapintatlan, politikailag elhibázott” lépeseit. A kormány intézkedései visszavetik a gazdasági növekedést, a társadalmat pedig még inkább eltávolítja Európától és térség más államaitól – fogalmazott a független parlamenti képviselő.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a legfrissebb statisztikai adatok is nyilvánvalóvá teszik, növekszik a megélhetési gondokkal küzdő családok száma. A Szociális Unió ezért arra hívja fel a kormány figyelmét, hogy nem elegendő együttérző mondatokat mondani a társadalomnak, hanem tettekkel is támogatni kell a “társadalom lecsúszó rétegeit” – tette hozzá Szili Katalin.

– MTI –