“Költözzenek hozzám a sörfesztivál alatt”

Pillanatkép a 2014-es miskolci sörfesztiválról
Pillanatkép a 2014-es miskolci sörfesztiválról - © Fotó: ÉM-archív
Miskolc – Attól is fél, a folyamatos dübörgés kárt tesz az otthonában.

„Amikor a miskolci sörfesztivál kezdődik, minden alkalommal kénytelen vagyok elutazni, ugyanis elviselhetetlen számunkra a hangzavar, dübörgés” – ezt dr. Rátonyi Éva mondta lapunknak, aki a Népkert közelében él. Elmesélte, a fesztivál napjaiban remeg a háza, morajlást hallani, hajnal kettőig dübörög a zene. Azt is megtudtuk, többször kereste panaszával az önkormányzatot, de választ nem kapott. Most lapunkon keresztül tett egy felajánlást: „Mivel én úgyis elutazom, amíg tart a sörfesztivál, a szervezők, vagy a városvezetés beköltözhet a lakásomba, így kipróbálhatják, milyen borzalmas, elviselhetetlen a közelben lakóknak ez a hangzavar”.

De nem csak az a baja, hogy hangos a zene, attól is fél, a folyamatos dübörgés kárt tesz az otthonában.

A Népkert mellett élők közül többen már máskor is tiltakoztak a fesztivál miatt. A közmeghallgatáson is többször felmerült, hogy a lakók azt kérik a várostól, a szervezőknek ne adjanak engedélyt arra, hogy a Népkertben legyen a fesztivál. Más helyszíneket is ajánlottak: Csanyik vagy Hejő-park. Érdemi választ azonban nem kaptak javaslataikra.

Más helyszínen?

Most aláírásgyűjtésbe kezdtek, eddig negyvenen írták alá kérelmüket.

A lakók a terület önkormányzati képviselőjét, Eperjesi Erikát is megkeresték, aki szerdán délután 5 órától a megyei könyvtárban tart lakossági fórumot a témában.

Az Észak-Magyarország pedig az önkormányzatnál érdeklődött arról, hogy mit tudnak tenni az ott élők érdekében, az engedélyeztetés során mekkora hang­erőt engedélyeznek, illetve elképzelhető-e, hogy a fesztivál kezdetéig találnak valamilyen más helyszínt, megoldást. Kedd estig nem kaptunk választ.

ÉM-NSZR