Költöznek a jegybank egyes részlegei – szirénázó rendőrök kísérik őket napok óta Budapesten

Elköltözik a Szabadság téri épületből a Magyar Nemzeti Bank több részlege is. A szállítást rendőrök biztosítják: napok óta szirénázó rendőrautók- és motorosok gyűrűjében száguldanak végig a főváros nagyobb útjain. Azt pontosan nem árulják el, hogy mit visznek át, és hol van az új épület.

Elköltözik a belvárosi Szabadság téri épületből a Magyar Nemzeti Bank több részlege is. A jegybank sajtóosztályán a Független Hírügynökség megkeresésére annyit közöltek, hogy az MNB egy európai színvonalú, modern, gazdaságosan és biztonságosan működő logisztikai központot hozott létre Budapest külterületén. Már megkezdték az átköltözést: technikai berendezéseket és értékeket szállítanak.

Ezt nem részletezték, a válaszlevél azonban kitér arra, hogy a jegybank egyik alapfeladata, hogy a lakosságot és a gazdaságot megfelelő mennyiségű, minőségű és címlet-összetételű készpénzzel lássa el. Ehhez megfelelő műszaki, technikai és logisztikai környezetre is szükség van.

A költözés már napok óta zajlik a rendvédelmi szervekkel együttműködve, a lehető legbiztonságosabb körülmények között. A Független Hírügynökség információi szerint a szállítást végző járművek szirénázó rendőrautók- és motorosok gyűrűjében száguldanak végig a városon.