Költözik a szülészet-nőgyógyászat

Költözik a szülészet-nőgyógyászat - illusztráció
Költözik a szülészet-nőgyógyászat - illusztráció
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Igazgatósága értesíti a lakosságot, hogy Szülészet-Nőgyógyászati Osztálya 2015. július 17-én és 18-án (péntek, szombat) az eddig használt épületéből átköltözik a Kórház sebészeti tömbjébe, a korábbi Baleseti Sebészeti Osztály helyére.

Dr. Nagy Gábor orvosigazgató osztályvezető főorvos elmondta:

– A költözködés ideje alatt az Osztály fogadja a járóbetegeket, 17-én (pénteken) még a régi épületben, 18-tól (szombaton) pedig már a felújított sebészeti tömbben.
A „szülészeti események” vonatkozásában 17-én (pénteken) 12:00 óráig a régi épületben, 12:00 órától pedig már az új Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon látjuk el a pácienseket.

A Szülészet-Nőgyógyászati Osztály megújulása a Pólus Program keretén belül (TIOP 2.2.7), annak III. ütemeként készült el. Ennek eredményeként egy épületbe került a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály, valamint a Koraszülött-Újszülöttpathológiai Osztály Intenzív Terápiás Centruma (PIC) is, aminek szakmai jelentősége vitathatatlan: elkerülhetővé válik a koraszülötteket hátrányosan befolyásolható szállítás okozta trauma, illetve időveszteség.

Az új Szülészet-Nőgyógyászati Osztály további előnyei, hogy 5, egymástól szeparált szülőszoba, korszerű császáros műtő, komplex egynapos ellátási egység, teljesen felújított nagyműtői blokk és kényelmes, hotelfunkcióval ellátott fekvőbeteg részlegek állnak a páciensek rendelkezésére.A költözködéssel járó, esetleges kellemetlenségekért előre is szíves elnézésüket kérjük betegeinktől.”

ÉM