Költözik a miskolci repülőtér, de a jövő homályos

Landolás a miskolci repülőtéren
Landolás a miskolci repülőtéren - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – Nem kérdés: a miskolci repülőtérnek és így a repülőklubnak is költözni kell.

Megállapodás született a miskolci repülőtér ügyében, írtuk néhány héttel ezelőtt. Az egyesség lényege az volt, hogy a repülőtér területének nagy részét bevonják a Mechatronikai Ipari Parkba, hogy az további befektetőket is be tudjon fogadni, a légi mentés viszont marad a jelenlegi helyén, ugyanis a Miskolc Holding a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. által igényelt területet ingyenesen rendelkezésre bocsátja.

A sportrepülés sem szűnik meg – írtuk akkor –, a Borsod Megyei Repülőklub Miskolc közelében, Sajópetri mellett találhat új otthonra.

Úgy érzik, megoldatlan

Úgy tűnik, a megoldás azonban nem mindenkinek kedvező, a repülőklub tagságának egy része elégedetlen. Úgy érzik, csak a légi mentés jövője oldódott meg, az övék nem.

A tagság másik része másképp látja.

ÉM-TÁ


Leszáll egy helikopter a miskolci repülőtéren
Miskolc - A légimentők maradnak,­­ az ipari park bővül, a repülőtér pedig költözik. Olyan megállapodás született a miskolci repülőtér ügyében, mely minden fél számára elfogadható – jelentette be a hétvégén Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere, aki elmondta, a tárgyalásokra azért volt szükség,...