Költözés, közgyűlés később

Akt.:
Költözés, közgyűlés később
Miskolc – Egy héttel újra elhalasztották a miskolci közgyűlési ülést. Miért?

A legutóbbi testületi ülésen dr. Kriza Ákos polgármester bejelentette: a következő ülés időpontja október 18-a. De úgy tűnik, mégsem; éppúgy, ahogy szeptemberben, októberben is egy héttel később tartják. Az önkormányzatnál arról érdeklődtünk, miért marad el a testületi ülés október 18-án?

„A közgyűlés nem marad el, csupán egy héttel később lesz! A következő közgyűlés idejének bejelentése, mindig egy munkaterv szerinti bejelentés, amitől el lehet térni az adott hónapon belül. A szeptemberi 27-én volt, az októberi pedig 25-én lesz” – válaszolta az Észak-Magyarországnak Dobos Tímea városházi szóvivő.

Kimaradtak a bútorok

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy mikor költöznek át az ülések az új városházára. (Most ugyanis a Petőfi utca 1-3. alatt ülnek össze a képviselők.) Korábban ugyanis arról volt szó, hogy már idén januárban az új épületben ülésezik a testület, majd szó volt áprilisi, később júniusi költözésről. De maradtak az ülések a régi helyen. Dobos Tímea most elmondta:

„A közgyűlés új termébe a bútorok még nem érkeztek meg, a közgyűlést ezért nem lehet ott tartani. Az előző városvezetés ideje alatt ugyanis a szerződésből kimaradt a bútorbeszerzés. Tavaly 100 millió forint lett betervezve a költségvetésbe bútorbeszerzésre. A közbeszerzés most van folyamatban, amint ennek a folyamatnak vége van, lehet az új teremben tartani a közgyűlést.”

ÉM-NSZR