Friss hírek

2009.09.22. 08:30

Állítólag Moszkávban tárgyalt titokban az izraeli kormányfõ

<p>Moszkvában járt az izraeli kormányfõ múlt héten - titokban. Ezt a Kremlhez állítólag közel álló orosz tisztségviselõ közölte, név nélkül, pénteken újságírókkal. Szerinte a diplomáciai elõkészítés kezdetétõl az izraeliek akarták titokban tartani Benjamin Netanjahu látogatását.</p>

Az orosz forrás szerint rövidesen hivatalos közlemény jelenik meg az izraeli kormányfõ látogatásáról. Egyes hírek szerint Netanjahu magángépen utazott Moszkvába szeptember 7-én, az orosz kormányfõvel valamint az államfõvel tárgyalt arról, hogy Oroszország fegyvereket ad el Izrael õsi ellenségének, Szíriának, amelynek nukleáris programja nyugtalanítja Izraelt.

Orosz illetékesek korábban határozottan tagadták, hogy Netanjahu tárgyalt volna Vlagyimir Putyinnal és Dmitrij Medvegyevvel Moszkvában. Zeev Elkin izraeli parlamenti képviselõ, a kormányfõ jobboldali pártja, a Likud frakcióvezetõje csütörtökön azt mondta, hogy Netanjahu az orosz fõvárosban járt, de részleteket nem közölt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!