Kollégánk tárlata a 6 puttonyos Borfaluban

Ádám János
Ádám János - © Fotó: Bánhegyi Gábor
Miskolc, Tarcal – Ádám János, a Borsod Online és az Észak-Magyarország fotóriportere úgy lett szakmabeli, hogy a hobbiszinten űzött fotózást ültette át később foglalkozássá.

Bár a hobbi kifejezést használni János esetében nem igazán állja meg a helyét, hiszen amit ő elért a fotózás, a diaporámázás és a festészet terén, az már jóval több, mint kedvtelés, hiszen alkotásaival már többszörösen bizonyított tárlatokon és fesztiválokon.

Most jött el az ideje, hogy Tokaj-Hegyalján is megmutassa magát, hiszen a napokban nyílt meg Jelen-Lét címmel önálló kiállítása a tarcali Hatputonnyos Borfaluban. Mint a megnyitón elhangzott, a három teremben kiállított alkotások három egymástól elkülönülő technikát és tematikát mutatnak be a diaporámától kezdve a szociofotókón át a természetfotókig.

A kiállítás anyagát nézve szembetűnő, hogy Ádám János munkáin fontos az ember és a természet kapcsolata, még azokon a képeken is, amelyekről hiányzik az ember, viszont jelen van a „keze nyoma”. A képek egytől egyig az alkotó szemlélődő, lírai alkatát mutatják be, a rácsodálkozás emberekre, tájakra, jelenségekre, reagálás a zenére.

ÉM-BG


Jelen-lét a fotós szemével

Tarcal – Ádám Jánosnak, az Észak-Magyarország és a Borsod Online fotóriporterének nyílt kiállítása Jelen-lét címmel a tarcali 6 puttonyos borfaluban pénteken délután. tovább »
hirdetés


hirdet�s