Koldus és királyfi: alamizsna helyett kézfogást kapott a kéregető

Akt.:
Koldus és királyfi: alamizsna helyett kézfogást kapott a kéregető
Koldus és királyfi: alamizsna helyett kézfogást kapott a kéregető - © telegraph.co.uk
London, 2012. október 26., péntek (MTI) – Félreértette egy kolduló nő kézmozdulatát a spanyol trónörökös, és ahelyett, hogy alamizsnát adott volna neki, kezet rázott vele. Népe emiatt azt veti a herceg szemére, hogy nincs kapcsolata a társadalmi valósággal.

Az eset kedden történt. A 44 éves Fülöp herceg Madridban egy arisztokrata barátja gyászszertartásán volt, és ahogy kilépett a templomból egy nő lépett hozzá kezét alamizsnáért nyújtva. A hercegtől azonban pénz helyett csak férfias kézfogást kapott, mivel a trónörökös azt hitte, egy lelkes hívével van dolga.

“Fülöp herceg olyan helyzetbe került, amikor a protokoll szabályai ütköznek a valós élettel, nevezetesen a nyomorúsággal” – olvasható az El Periodico című spanyol lap szerkesztőségi cikkében.

Sok alattvaló szerint az eset újabb példa arra, hogy mennyire a fellegekben él a spanyol királyi család elszakadva népe mély gazdasági bajaitól – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Az év elején Fülöp apja, János Károly király volt kénytelen – példátlan módon – mentegetőzni, amiért elefántra vadászott Botswanában pár nappal azután, hogy azt ecsetelte, mennyi álmatlan éjt okoz neki a spanyolországi munkanélküliség problémája.

– MTI –