“Kólátlan” lengyel iskolák

A Coca-Cola lecseréli iskolai automatái tartalmát Lengyelországban, mert a cég úgy látja, hogy cukros üdítőik valóban hozzájárulhatnak a gyermekkori elhízáshoz – jelentette be a vállalat illetékese. Nálunk nem terveznek hasonló intézkedést.

A Független Hírügynökség híre szerint az üdítőipari óriás képviselői hangsúlyozták, hogy önszántukból cselekednek; erre az elhatározásra a gyermekkori elhízásról szóló viták miatt jutottak. A szeptemberi tanévkezdéstől így kóla helyett kizárólag ásványvíz és gyümölcslé lesz kapható az iskolai automatákban Lengyelországban. Az iskolák melletti boltokból azonban nem tudják eltüntetni üdítőiket – közölte a cég vezetése.
– Hallottuk a hírt, s nálunk is napirenden van a téma, azaz folyamatosan vizsgáljuk a kérdést, de nem tervezünk hasonló intézkedést, helyette igyekszünk felhívni a figyelmet az egészséges étkezés és az egészséges életmód, illetve a mozgás fontosságára – közölte megkeresésünkre Karvalics Attila, a Coca-Cola Magyarország közkapcsolati és kommunikációs igazgatója.

UM