Kokaint sodor a partra a tenger a Fülöp-szigeteken

Már több mint 200 kilogramm kokain sodródott partra a Fülöp-szigeten. A hatóságok óva intették a helyeket attól, hogy összeszedjék a kábítószert.

Újabb kilós csomagok sodródtak parta hétfõn a Samar-szigetnél, ahol eddig már mintegy 200 kilogramm kábítószert szedtek össze a hatóságok. A fülöp-szigeteki igazságügyi minisztérium szerint a tömbök egy külföldi csempészhajóról származnak. A legénység a tengerbe dobva szabadult meg a szállítmánytól, amikor az amerikai hatóságok jelzése alapján a helyi parti õrség át akarta kutatni a hajót, amelynek úticélja Hongkong volt.

A fülöp-szigeteki hatóságok szerint körülbelül egy tonna kábítószert vitt a hajó, így a rakomány nagy része még nem került elõ. Több csomagot a halászok szedtek ki a tengerbõl, ugyanakkor néhány tömb a partvidéken kötött ki. A rendõrség figyelmeztette a szigeten lakókat, hogy ne nyúljanak a kábítószerhez, hanem értesítsék õket. Hírek szerint ugyanis a drog jó részét a falusiak rejtegetik. “Hiába találták valahol, nem kerülhetik el a felelõsségre vonást” – mondta az igazságügyi miniszter. A nagy mennyiségû kábítószer birtoklásáért életfogytig tartó börtönbüntetés szabható ki a Fülöp-szigeteken.