Kokaint csempésztek a tinilányok

Kokaint csempésztek a tinilányok
Gána – Elengedték a két tizenhat éves brit lányt, akiket július elején kapcsolt le a vámőrség Gána központi repülőterén egy-egy kábítószerrel megrakott táskával.

Két tizenhat éves brit lányt tartottak fogva a gánai kábítószerosztály épületében miután három kiló kokainnal próbáltak ezév júliusában átcsúszni Gána központi repülőterén. Mindkét hölgy kábítószerrel teli laptop táskát tartott kezében amikor a vámtisztek megállították őket. Ezáltal nem sikerült beszállniuk Angliába tartó gépükbe. A tinédzserek elmondták, hogy két ismeretlen férfi kérte meg őket arra, hogy vigyék vissza hordozható számítógépeiket az Egyesült Királyságba. Mint utóbb kiderült, ez hazugság volt, mivel a táskákban csupán háromszázezer font értékű drogot találtak. A rendőrségi kihallgatás folyamán a lányok bevallották, hogy még Angliában találkoztak egy férfival, aki díjmentes nyaralást ajánlott részükre Gánában. A táskákat szállodájukban két ismeretlen férfi adta át nekik.

Az ifjú hölgyek szülei abban a hitben voltak, hogy csemetéik Franciaországban nyaralnak. Másfél hónap után a kiskorúakat elengedte a rendőrség, mivel ártatlannak bizonyultak az ügyben.

Sajnos sokan nem veszik komolyan a kábítószer-csempészet súlyosságát. A büntetés akár életkortól függetlenül egyes országokban több év börtönbüntetést jelent, míg máshol akár halál is járhat a bűntettért.