Kóka üdvözli a román szándékot a Nabucco megépítésére

Kóka János üdvözli a román miniszterelnök Nabucco gázvezetéket támogató kijelentését. Az Országgyűlés Nabucco-bizottságának SZDSZ-es elnöke közölte: örömmel látják, hogy a liberális vezetésű román kormány továbbra is elkötelezett a gázvezeték megépítésével kapcsolatban.

A frakcióvezető keddi közleményéből kiderül: az érintett országok elkötelezettségét kulcsfontosságúnak tartja a kormányközi megállapodások létrejöttéhez, a magyar Országgyűlés Nabucco bizottsága pedig álláspontja szerint minden lehetséges támogatást megad az együttműködés felgyorsításához”. Bayer Mihály Nabucco nagykövet úrral együttműködve mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a projekt a kellő diplomáciai és politikai támogatást is élvezni tudja.” – fogalmazott az SZDSZ elnöke.

Gyurcsány Ferenc magyar és Calin Popescu Tariceanu román kormányfők kabinetjeik közös keddi ülése után bejelentették: a magyar és a román kormány egyetért az energia és klíma-politika területén, különösen a Nabucco gázvezeték megépítésében és Románia is részt vesz a jövő januárra tervezett Nabucco-konferencián.