Kóka szerint ő az esélyesebb az SZDSZ elnöki posztjára

Kóka János szerint ma az SZDSZ -ben többen gondolják őt alkalmasnak az elnöki posztra, mint riválisát, és elnökké választása esetén mindenképpen szeretné szövetségesévé tenni Fodor Gábort. A gazdasági miniszter csütörtöki kampányzáró sajtótájékoztatóján azt mondta: ahhoz, hogy egy párt sikeres legyen, tisztában kell lennie múltjával, tisztelnie kell azt és ragaszkodnia kell értékeihez, de a jövőért kell dolgoznia.

A kampányzáró sajtótájékoztatón több fiatal támogató mellett Pető Iván, az SZDSZ ügyvivője is megjelent. Pető egyúttal több más régi alapító taggal közösen egy nyilatkozatot is kiadott amelyben arról írnak, hogy azért támogatják Kóka Jánost, mert a megújulás és a siker esélyét benne látják. A nyilatkozatot Pető Iván mellett, Dornbach Alajos, Halda Alíz, Haraszti Miklós, Litván Györgyné és Rajk László írta alá.

A “régi szabad demokraták” mellett, a Kóka Jánost támogató “fiatal szabad demokraták” is aláírtak egy nyilatkozatot, amelyben azzal indokolták támogatásukat, hogy azt szeretnék, ha a következő elnök vezetésével sikeres, 21. századi szervezetté tudnák alakítani az SZDSZ-t.

Kóka János a csütörtöki sajtótájékoztatón sikeresnek és eredményesnek nevezte az elnökjelölti kampányt, mert szerinte őt többen támogatják a párton belül, mint Fodor Gábort. Riválisának mint mondta, fontos szerepet szán elnökké választása esetén, Fodor maga választhatja majd ki a párton belül azt a feladatot, amit “ambiciózusan, hitelesen, a siker ígéretével, energiával teli szeretne csinálni.”

Kóka szerint nagyon sok energiát mozgatott meg az elnökjelölti kampány néhány hónapja a párton belül.”Az igazi nagy trükk” pedig szerinte az, hogy április 1-e után ugyanazzal az energiával tudják-e tovább vinni a párt érdekében végzett munkánkat, mint amilyen energiát a kampányba fektettek. “Én erre vállalok kötelezettséget” – tette hozzá.Sporthírek