Kóka: Ne csak szavakban határolódjon el a fasizmustól a Fidesz

Kóka János, az SZDSZ elnöke vasárnap ismét felszólította a Fideszt, hogy mondja fel a helyi koalíciókat a Jobbikkal és a Miéppel, zárja ki a szélsőjobboldali szerveződésekkel, így a Magyar Gárdával kapcsolatot tartó tagjait. A liberális politikus szerint a hatalom és a pillanatnyi népszerűség érdekében érdekében, a Fidesz ha kell a fasisztákat is eltűri maga mellett.

A liberálisok szerint nem elég szóban elítélni a fasizmust, a Fidesznek fel kell mondania a Magyar Gárda alapítóival kötött koalíciókat is. “A Fidesz egyszerűen egy gyáva és elvtelen párt, mert bár szóban elítéli a szélsőjobboldalt, levelekben nyugtatja a nemzetközi közvéleményt, de közben nem mondja fel a szélsőjobboldallal megkötött koalíciókat az általa vezetett önkormányzatokban, és nem zárja ki frakciójából, nem szólítja fel lemondásra a hungarista gárda ünnepségén beszédet mondó képviselőjét” -olvasható a közleményben.

Kóka János közleményében azt írja, a Fidesz csak a hatalomban hisz, és ezrét, ha kell, megtűri maga körül a fasizmust is. “Orbán Viktor egy feketeöves populista, aki nem meri kockáztatni, hogy a szélsőjobboldaltól való határozott elhatárolódással esetleg elveszíthet néhány tízezer szélsőséges támogatót” -olvasható a közleményben.