Kóka: Alaptalanok a sajtóban megjelent miniszterjelölti találgatások

Alaptalannak nevezte Kóka János, az SZDSZ elnöke a sajtóban megjelent egészségügyi miniszterjelölttel kapcsolatos találgatásokat egy csütörtöki sajtótájékozatón. A liberális politikus a Liberális Egészségügyi Tanács és a Liberális Gazdasági Tanács együttes ülése után kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az Ügyvivői Testület (ÜT) csütörtöki ülésén sem várható döntés arról, hogy kit jelöl az SZDSZ egészségügyi miniszternek.

“A legjobb jelöltet akarom megtalálni” -ismételte meg Kóka János, hozzátéve, hogy először majd az ÜT tagjaival egyeztet a kérdésről és ha kell, rendkívüli ülést hív össze, de csütörtökön nem lesz napirenden a jövendőbeli egészségügyi miniszter személye.

A liberális elnök, Horváth Ágnes egészségügyi államtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy a liberálisok egészségügyi és gazdasági tanácsa is egyetért abban, hogy sikeres volt, az egészségügyi reform első szakasza. A társadalombiztosító ebben a negyedévben zárt először többletbevétellel és több mint ezer gyógyszer ára is csökkent -említette példaként Kóka János, hozzátéve, hogy továbbra is az az SZDSZ célja, hogy 2008-tól bevezessék Magyarországon a több biztosítós rendszert.

Horváth Ágnes, az Egészségügyi MInisztérium államtitkára azt mondta, hogy a több biztosítós rendszerrel jól járnak a betegek és az orvosok is, de nem kedvez a politikai mutyizásnak, a korrupciónak és a hálapénznek.