Kohéziós pénzek – MSZP: a kormány politikája miatt kellett küzdeni a pénzekért

Budapest, 2012. május 30., szerda (MTI) – Az MSZP szerint ha a kormány nem hoz hibás döntéseket, akkor egyáltalán nem kellett volna küzdeni az uniós kohéziós pénzek folyósításáért – reagált az Európai Bizottság szerdai döntésére Józsa István szocialista politikus.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke szerdán Brüsszelben jelentette be, hogy az Európai Bizottság indítványozza: oldják fel azt a korábbi uniós döntést, amely Magyarország vonatkozásában a kohéziós támogatási összegek folyósításának jövő évtől bevezetendő, részleges felfüggesztését helyezte kilátásba.

Józsa István úgy fogalmazott: az országnak szüksége van ezekre az uniós pénzekre, éppen ezért “nem kellett volna béketüntetést szervezni ‘nem vagyunk gyarmat’ felirattal (…) és akkor fel sem merülhetett volna, hogy ezekért a pénzekért küzdeni kell”.

Az MSZP álláspontja szerint az ország nagyon nagy árat fizet a jelenlegi helyzetért például a különadókkal és a jelenlegi helyzet nem állt volna elő, ha Orbán Viktor nem ezt a gazdaságpolitikát folytatta volna.

– MTI –