Kofferből, élménytúrán ismerhetik meg Miskolcot

Az Avasi kilátó is kezdési pont lehet
Az Avasi kilátó is kezdési pont lehet - © Fotó: ÉM
Miskolc – Rejtélymegoldós túrákat szervez októbertől az Észak-Keleti Átjáró Egyesület Miskolcon, Koffertúra néven.

Az egyelőre még tesztüzemben járó kezdeményezés célja játékos keretek között megismertetni a város történetét, különlegességeit mind a helyi lakosokkal, mind a turistákkal.

Népszerűsíteni

A szervezet egyik fő prioritása a helytörténelem népszerűsítése. Mint Mató Edina, a projekt vezetője elmondta, jellegében a különböző városrészeket felfedező túrákhoz hasonlóak a Koffertúrák. Úgy írja körül a kezdeményezést, mint „a szabadulószoba és a városnéző túra keveréke”.

A játékosok induláskor kapnak egy koffert, benne a rejtéllyel és némi kiinduló segítséggel. Állomásról állomásra haladva megoldják a feladatokat, feltárják a nyomokat – mindeközben pedig többet tudnak meg Miskolcról.

Három kezdési pontot vázolt fel Edina: az Avasi kilátót, a Petőfi teret és a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárat. A pontos útvonalról, illetve a feladatokról – hogy a rejtély megmaradjon a koffertúrázóknak – nem beszélt részletesen.

Kiemeli, bár meghatározó elem a helytörténet, egy játékról van szó, amihez nem kell miskolcinak lenni, hogy végigmenjen az útvonalon a résztvevő.

ÉM-KCs