Friss hírek

2007.12.15. 20:28

Nem volt összetűzés Érpatakon

<p>Békésen véget ért a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon tartott demonstráció és ellendemonstráció. A településen egy időben vonult fel a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg, illetve a helyi kisebbségi önkormányzat. A rendőröknek végül nem kellett közbeavatkozniuk, atrocitás nem történt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.</p>

Az 1800 lelkes Érpatak polgármesteri hivatalában egy Árpád-domborművet, illetve Árpádról elnevezett termet avattak fel - erre az eseményre gyűlt össze a két demonstráló csapat.

Az eseményre körülbelül húsz beöltözött nemzeti őrsereg tag, valamint tucatnyi magyar gárdista érkezett. Ezzel egy időben a helyi roma kisebbség is demonstrált a másik csapat tüntetővel szemben.

A falut a rendezvények idejére lezárta a rendőrség, az autókat átvizsgálták belépéskor, hogy kiszűrjék azokat az eszközöket, amelyekkel sérülést lehet okozni. A főutcán járőröztek, és kamerás megfigyelő autókat is feltűntek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!