Köd előtte, baj utána

Szerencs – 2006. december 5. és 2007. március 5. közötti időszakban húsz bűncselekményt követett el az a fiatalkorú, akit március 6-án fogtak el a Szerencsi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának munkatársai, megyaszói tartózkodási helyén.

Utolsó elkövetett cselekményére 2007. március 5-én került sor, a déli órákban egy lezáratlan állapotú, kerítésnek támasztott Simson segédmotor-kerékpárt lovasított meg Megyaszó belterületén. Akkor még elmenekült a rendőrök elől, de másnap a lakásán kattant a bilincs a kezén.

 

Szökdöső figura

 

A Szerencsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya által őrizetbe vett személyt előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság 2007. március 9-én. Az elcsípett elkövető – fiatal kora ellenére – már évek óta ismert személy a rendőrségen. Tartózkodási helyéről – a Miskolci GYIVI-ből – visszaszállítását követően néhány napon belül megszökik. 2006-ban tizennégyszer, az idén háromszor távozott az intézetből engedély nélkül. Az intézeten kívüli időtöltések különféle bűncselekmények elkövetésében nyilvánulnak meg főleg vagyon elleni cselekményekben, de bűnlajstromán garázdaság, rablás is szerepel. Korábbi ügyei ügyészségi, illetve bírói szakban vannak.

 

Serfőző László

Címkék: ,