Kocsonyafesztivál számokban

A 7. Miskolci Tél-Kocsonyafesztivál értékeléséről tartottak pénteken sajtótájékoztatót az Aranykorona étteremben. Azért ott, mert az ízkocsonya verseny idei győztese ez az étterem lett.

A sajtótájékoztatón elhangzott adatokból kiderült, hogy a fesztivál mintegy 23 ezer négyzetméteren zajlott, több mint 100 ezren látogatták, és csaknem 30 ezer adag kocsonya fogyott. A fesztivál hivatalos söréből, a Kortyból pedig 5 ezer pohárral csapoltak.
A múlt heti Kocsonyabál bevételéről is szó esett, hiszen a jótékonysági bálon 1 millió 600 ezer forint gyűlt össze. RózsaEdit, a program ötlet gazdája lapunkat is kiemelte, utalva arra, hogy nem csak médiatámogatói voltunk a fesztiválnak, de pénzzel is támogattuk a jótékonysági bált. Arról, hogy az így összegyűlt összeget mely szervezet kapja, a miskolciak szavazhatnak március 31-ig. A szavazataikat a www.miskolcikocsonya.hu oldalon adhatják le.
A szervezők a jövő évi fesztivál időpontját is elárulták: február 22.-24., a kocsonybált pedig március 1-én rendezik meg.