Kocsonya receptek: Kínai kocsonya

Kocsonya receptek: Kínai kocsonya
Miskolc – Kolléganőnk, N. Szántó Rita “kocsonyás” szakácskönyvébe lapoztunk bele annak apropóján, hogy február 19-21-g kerül megrendezésre a 10. Miskolci Kocsonyafesztivál. Itt a negyedik kocsonya!

Kínai kocsonya
 

Hozzávalók:

1 rész édes

2 rész savanyú

3 szecsuáni

Fél kiló sertésfarok

1 liter rizstej (frissen fejt)

Bambusznád, egy csipet Kottányi zselatin (de moszt adni olcó Kotannyyi)

2 db. Száz napos tojás

1 doboz…(hüüümm ez lenni mi lehet, nem olvaszni rendeszen címke, mocok hűtő olvadni le, elázni felírász, nem baj, beletenni bármi isz)

 

Elkészítés:

100 nappal korábban kezdeni: tojászt kitenni nap, hagyni míg büdösz lenni. Ez meglesz, akkor elővenni wok (magyar nem összekever kici róka wuk), majd beleönteni friszen fejt risztej. Mikor pici forr, beletenni kutya, …akarom mondani szertészfarok, ész addig főz, míg puha. Közben adni hozzá pici fűszerek, pici édesz és pici szavanyú. Végén beletenni zelatin (eredeti Kotannyyi most lenni nagytétel, Józefvarosz akciósz). Mikor kész kutya, …akarom mondani szertész, kiszedni tálakba (moszt ez is olcó, eredeti kínai porcelán, csak moszt nem törik, műanyag), tál aljára 100 napos tojász elrendez Nájki forma, majd ráhelyez kutya,… mondom szertészhusz, rá édesz-szavanyú levesz, díszítés lenni bambusznád, abból rakni ki felíraszt: MADE IN CHINA.

Kapcsolódó cikkek:








hirdet�s