Kocsmalépcsőn fogják a kuncsaftot a prostik

Prostituált - illusztráció
Prostituált - illusztráció
Miskolc – A miskolci prostituáltak egy része a türelmi zónára, másik részük a szabad placcra esküszik. A legfontosabb számukra mégis az, hogy ne zargassák őket az egyenruhások.

A prostitúció közterületi térnyerését és a külterületről a város belseje felé való amőba szerű nyomulásának visszaszorítása Miskolcon folyamatos munkát ad a rendőrök. A prostitúció közelmúltbeli történéseiről szóló írásunkban a megszólaltatott önkormányzati szakember és a rendőrkapitány is egybehangzóan úgy vélekedett: szükség lenne türelmi zónára, ha közmegegyezéssel ki lehetne jelölni az érdeksérelem nélkül járó helyet. Ezt azonban a védett intézmények (iskolák, templomok, közintézmények, főutak, st.) sokasága miatt szinte lehetetlen.

Bejáratott placcon

Ezúttal megszólaltattunk néhány prostituáltat, hogy miként vélekednek a zóna megszüntetéséről. Szerintük a mostani, vagy korábbi helyzet kedvezőbb-e a kuncsaftfogásra. A Szinva utcai kocsisoron az örömlányok és prostituált férfiak által legrégebben bejáratott helyen kora délután négy lány állt kint. Szerintük bárki bármit mondhat, az ismert helyet nem adják fel semmi pénzért. A régi kuncsaftjaik itt megtalálják őket. A zóna eltörlésével jobb helyzetbe kerültek, mert nem kell kötelezően ideállnia mindenkinek.

Kocsma lépcsőjén

Néhány száz méterrel távolabb, immár a Baros Gábor utcai kocsma-paradicsomnál a lépcsőn üldögélve kínálták bájaikat a miniszoknyás nők. Szerintük jobb a szabad placc, mint a korábbi kijelölt hely. Most már a kocsmaajtóban kinézhetik a kuncsaftot. Akinek ivásra van pénze, annak egy menetre is akad még. Még beljebb haladva, a Bajcsy Zsilinszky utcában csupán egy nő sétált fel és alá. Idegesen reagált kérdésünkre, mert azt gondolta, hogy a civil rendőr szúrta ki, és most már viszik be. Majd következik e feljelentés. Szerinte nem kellene annyit macerálni a lányokat.

Aki akarja vigye, aki meg nem, az viselje el, hogy ott vannak – szögezte le ellenvéleményt nem tűrően. A láthatóan érettebb korú nő szerint koraeste és sötétedés után élénkül meg számukra a forgalom. Akkor lehet igazán „üzletet csinálni”. Az a baj, hogy az egyenruhások állandóan zaklatják őket. Két hónap alatt már háromszor állították elő, és szabtak ki rá pénzbírságot, amit még nem fizetett be.

Kapcsolódó cikkek