Kocsmaadó Hódmezővásárhelyen

Januártól évente négyzetméterenként 1580 forintot kell fizetniük kocsmaadó címén azoknak a vendéglátóhelyeknek, amelyek este 8 után is nyitva szeretnének tartani és nincs saját meleg ételes konyhájuk. Az önkormányzat a múlt héten döntött a szigorításról, mert rengetegen panaszkodnak a zajra, a részegekre és a dorbézolókra. Több kocsmáros még nem tudja, mit kezd az új adóval. Lesz, […]

Januártól évente négyzetméterenként 1580 forintot kell fizetniük kocsmaadó címén azoknak a vendéglátóhelyeknek, amelyek este 8 után is nyitva szeretnének tartani és nincs saját meleg ételes konyhájuk. Az önkormányzat a múlt héten döntött a szigorításról, mert rengetegen panaszkodnak a zajra, a részegekre és a dorbézolókra. Több kocsmáros még nem tudja, mit kezd az új adóval. Lesz, aki januártól ezért inkább bezár este nyolckor, de a többség inkább fizet.

Hangos, sok a részeg, gyakoriak a verekedések. Erre panaszkodnak a legtöbben, akik kocsma közelében laknak. Csak Hódmezővásárhelyen 155 kocsma és italmérés működik, van olyan utca, ahol az önkormányzat szerint 30 működési engedélyt adtak ki. A jegyzői hivatalban sokan panaszkodnak a kellemetlenségek miatt, ezért vetették ki a plusz adót.

Korsós Ágnes főjegyző a Független Hírügynökségnek elmondta: abban bíznak, hogy elérik azt, hogy azok az italmérők, italmérési helyek, amelyek zavarták eddig a lakosság nyugalmát, éjszakai pihenését, meggondolják kétszer is, hogy este 8 óra után nyitva tartanak-e vagy esetleg este 8 órakor bezárnak.

A városszéli kocsmákból, kisebb italmérésekből van a legtöbb a városban, az önkormányzat belőlük szeretné a legtöbbet este 8 után zárva tartani. Az új rendelet kétszáz helyet érint Hódmezővásárhelyen. Többségük kocsma, de van közöttük játékterem és benzinkút is.