Helyi közélet

2012.09.25. 20:31

Bemutatták Miskolc új arculati tervét

Miskolc, 2012. szeptember 25., kedd (MTI) - Prezentációval egybekötött sajtótájékoztatón mutatták be Miskolc új arculati tervét kedden a városházán.

Miskolc, 2012. szeptember 25., kedd (MTI) - Prezentációval egybekötött sajtótájékoztatón mutatták be Miskolc új arculati tervét kedden a városházán.

Az arculatterv kreatív anyagait elbíráló zsűri tagjai egyenként értékelték a beérkezett anyagokat és tettek javaslatot a pályamunkák sorrendjére, ezeket Réz András, a zsűri elnöke összesítette. A héttagú zsűriből öten a Kreatív Műhely anyagát tartották a legjobbnak.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere azt mondta, hogy a város "kinőtte azt a szerepét", amelybe éveken keresztül beskatulyázták. Most már így jellemzik a lapok a települést: "teremtő hangulat, erős lokálpatriotizmus és feltörekvési vágy". Ennek jegyében a legfontosabb döntés az volt, hogy "nemcsak egy logót készítünk a városnak, hanem Miskolcot mint márkát építjük fel" - tette hozzá.

Véleménye szerint az elmúlt két évben bebizonyították, hogy ez a város színes, zsongó, élettel teli. A legutóbbi fesztiválok - a sörfesztivál és a CineFest - vagy a havonkénti vásár, a színház új kezdeményezései, a diósgyőri várban rendezett programok, mind azt mutatják, "akkora vitalitás van ebben a városban, hogy ha a legcsekélyebb lehetőség nyílik meg a számára, óriási energiák fognak munkába lépni" - mondta Móricz Zsigmondot idézve a polgármester.

Miskolc újrapozícionálta magát a munkahelyteremtés, a közbiztonság szempontjából éppúgy, mint a turizmus vagy a kultúra, a rendezvények és a fesztiválok területén. A modernség nem azt jelenti, hogy megszabadulunk a gyökereinktől. Miskolc célja, hogy a város erőteljesebben kerüljön be a hazaiak és a külföldiek emlékezetébe - tette hozzá Kriza Ákos.

Réz András filmesztéta, reklámszakember kifejtette, sokan még Magyarországon sem tudják, hogy a diósgyőri vár Miskolcon van, hogy Lillafüred és a barlangfürdő Miskolc szerves része.

"Egymás nélkül nem léteznek, ezért kell egy városnak, így Miskolcnak is megjelenésében is egységes logó, arculat" - magyarázta.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában