Kóborolnak az állatok

Kóborolnak az állatok
Kóborolnak az állatok
Nyíregyháza – Ivartalanítási akció Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében március 31-ig. Alapítvány [.pdf – 81KB]

A kóbor állatok száma egyre aggasztóbb méreteket ölt a megyében. Naponta kerülnek újabb kutyák és macskák az utcára, mivel ivartalanításnélkül a felesleges szaporulattól nagyon sok állattartó ilyen módon szabadul meg, sokszor a kölyköket az anyaállattal együtt dobják az utcára.
A helyzet javítására csak egyetlen biztos megoldás létezik, ami nagyon sok országban megoldotta már a „kóbor állat problémát”, és ez az ivartalanítás. Az pedig tévhit, hogy az ivartalanítással meg kell várni az első fialást, a műtét bármelyik ivarérett állaton elvégezhető!
Az ivartalanítás népszerűsítésének, ösztönzésének fontosságát felismerve évek óta szervez az Állatbarát Alapítvány ivartalanítási akciót támogató partnerek segítségével.

Akciós árak:

Nyíregyházi lakosoknak:
szuka kutya – elsõ 35 jelentkezõ 9 500 Ft
nõstény macska – elsõ 40 jelentkezõ 5 000 Ft
Nyíregyházán kívüli lakosok a megyében, vagy a keret betelte után:
Szuka kutya1 5 000 Ft
Nõstény macska 7 500 Ft
Hím állatok esetében egységes, kedvezményes ár
Kan kutya 7 500 Ft
Kandúr macska 4 500 Ft

Hogyan lehet jelentkezni az akcióra?
• Az Állatbarát Alapítványnál 2007. március 31-ig között személyesen, személyigazolvány, lakcímbejelentő kártya bemutatásával vehetők át az akciós műtétre jogosító kuponok. Cím: Állatotthon, Nyíregyháza Csatorna u. 2. sz., ahol minden nap 8-16 óráig várják az érdeklődőket.
• A kupon átvételekor minden jelentkező kézhez kapja azt a listát, amelyen a műtéteket végző állatorvosok neve és elérhetősége szerepel. A listából bármely állatorvos szabadon választható.

Előzetes telefonos vagy személyes egyeztetés után a megbeszélt időpontban a kiválasztott orvos elvégzi a műtétet. A műtétet követően, miután magához tért az altatásból a kutya vagy cica, már haza is vihető. Fizetni az állatorvosnál kell, a kupon leadásával egyidejűleg.
• A varratszedésre a műtétet követő 10. napon kerül sor, amely csak pár percet vesz igénybe, és ennek költségét már a műtét ára tartalmazza.

– Nagy István Attila –